Vad var ditt nyårslöfte?

Det är två veckor sedan nyår och många av gav säkert nyårslöften. Men hur många kommer att hålla dom? Det är säkert flera som redan har gett upp strandlooken, eller som tänker att det är långt kvar till sommaren. Tänkte lista upp några vanliga nyårslöften, samt tipsa litet om hur man kan hålla dom.

Träna, det troligen allra vanligaste löftet, och samtidigt det svåraste att hålla. Ett lätt misstag är att man försöker träna hårt och länge till en början, med träningsvärk och mjölksyra till följd. Ett annat fel är att man tänker att nu har man tränat och kan unna en skål chips, eller tio. Om man vill ha en bra kropp och gå ner i vikt så ska man inte göra så här, då äter man bara tillbaka vikten man just tränade bort. Om det handlar framför allt om kondition och viktminskning så kan ett bra tips vara att promenera till och från jobbet istället för att ta bilen. Med 30 minuter åt varje håll kommer man upp i en timmes promenad om dagen, och om man inte äter mer än tidigare, helst nyttigare för bästa resultat, så kommer man både att tappa i vikt och få bättre kondition. Genom att promenera istället för att ta bilen så har man också bensinräkningen och miljön som motivation. En timmes promenad räcker ofta för ett tillfredställande resultat om man inte söker en riktigt vältränad kropp, utan mer en, i brist på bättre ord, ”normal” kropp.

Äta nyttigt, eller kanske till och med banta, är också ett vanligt löfte. Vanligt fel; Skippa målen, ofta frukost eller middag. Detta är ofta en dålig idé, eftersom det gör dig väldigt hungrig och kanske omedvetet att äta mer under övriga mål. Dessutom suger kroppen upp mer näring om man inte äter tillräckligt ofta, slutresultatet kan till och med bli motsatt mot önskningarna. Det är ofta lättare att bara att skippa läsk och pommes frittes. Pröva att äta litet mindre och nyttigare varje mål istället, inte äta ett äpple till lunch, utan minska portionstorleken med kanske 20%, det räcker ofta mer än väl. Promenaden från ovanstående löfte kan användas samtidigt, ofta med gott resultat.

Att bli hälsosam, och/eller gå ner i vikt hänger ofta ihop med ovanstående, så du kan läsa där för tips. Och sluta inte bara för att du kommit i mål, då glider du bara tillbaka till start och får börja om.

Med all uppmärksamhet alla fäster vid sina kroppar så är nog dessa nyårslöften de absolut vanligaste, ock med förhoppningsvis så ska dessa tips göra det lättare att hålla dom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.